onsdag 30 juni 2010

Färs i olika former inköpt!

Idag har vovvisarna haft passning på varsitt håll! Iriz har varit hos pappa på jobbet och Brus har varit hos grannen. Så han har fått en låååång promenad mitt på dagen tillsammans med Mats och Casper. Han är helt nöjd.
Iriz har med haft det bra. När jag kom och hämtade henne så blev hon så glad att hon kissade på sej! Antar att hon hållt sig länge och inte kunde längre när jag kom.

Åkte upp till Anjinsans djurshop vid tippen innan och köpte en enkel sele till Iriz som hon kan ha när hon ska bada i havet. Kan ju inte släppa henne utan tänkte köra med lina och sele tills dess att jag kan släppa henne. Se det blev bara en superenkel som även Brus kan använda om det skulle vara så.
Tog mej sen till Bruces skog och släppte dem i hänget en stund och gick sen en sväng. Nu sitter jag och Iriz i soffan och Brus göttar sej i Iriz hus.

Åkte till Zawicca och köpte färs i olika former till Iriz när ja ja hade hämtat henne hos pappa. 3 sorter blev det. Hon va fantastiskt billig på färsen måste jag säga. Så hon får det vid varje måltid nu. Men hon sorterar ju ut färsen och äter nästan inget torrfoder. Pratade med henne i butiken med om foder och hon hade själv vinthund och tyckte absolut inte att jag skulle ha Pedigree på henne. Hon hade erfarenhet av att det inte funkade. Hon föreslog nåt rasspecifikt. Ska kolla runt lite vad som finns. Jennica rekommenderade Magnussons foder. Vi ska tydligen ha det på jobb...så ja ska nog testa det på henne faktiskt. Hon kan ju inte bara äta färs nämligen...det blir ju för dyrt.

Verkar som om löpet är på väg att gå över med. Hon kissar inte riktigt lika ofta när vi är ute och hon blöder mindre. Men hon ställer fortfarande upp sej när det kommer en hane i närheten. Så än är det inte över i alla fall....men förhoppningsvis håller det på att trappas ner.

Idag har det löst sej med passning dew kommande två veckorna med. Skönt. Camillas dotter Sofie ska passa dom. Känns bra att någon som man känner till passar dom. Vill helst inte blanda in en total främling. Får se vad som händer dom 2 sista veckorna innan semestern med. Kanske Lollo vill ta dom igen....annars får det lösas på nåt annat sätt. Men det är ett senare problem faktiskt.

Nu ska ja trycka i mej en hel massa jordgubbar. Gott ska det bli med!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar