söndag 27 juni 2010

Oxfärs.....mums!

Det sa Iriz i alla fall när hon fick det idag. Inte för att rå oxfärs känns sådär väldigt smarrigt....men det var det tydligen. Hon äter dåligt och har magrat lite, så jag fick tipset av Jennica att ge henne oxfärs. Vet dock inte riktigt hur mycket hon ska ha, så idag har hon bara fått lite. Vill mest kolla så att hon inte blir dålig av det, men än så länge så verkar det gå utmärkt. Idag har hon dock ätit lite mer än vanligt. Så det känns ju skönt.

Båda vovvarna ligger och sover nu. Brus i sin korg och Iriz i soffan (som vanligt).
Brus har varit lite mer grinig i helgen. Igår försökte han pryla upp Iriz ordentligt hemma hos päronen. Hmm...inte poppis hos matte! Det fungerar jättebra så länge det inte är mat i matskål (hans) inblandat. Men igår försökte han sej på att vakta hennes mat med....å då gick han till attack. Inga skador, skönt, men skäll fick han. Så får han inte göra. Men det kommer förhoppningsvis bli bättre med tiden det också.
Igår fick jag plocka ut en förkapsel ur tassen på Brus. Det var en rund kapsel med en liten tagg på toppen. Han haltade lite i förrgår och då fick ja knappt titta....trodde den hade trillat ut, men igår så började han halta igen. Så då fick jag titta ordentligt och med hjälp av en pincett fick jag också plocka ut den. Fast han visade alla tänderna hela tiden, men använde dom som tur var inte.

Imorgon kommer Lollo och passar vovvarna igen, så det är med andra ord dags för jobb igen! Ska bli najs, men jag har lite problem att lösa under veckans gång. Gällande hundarna då, för ja måste verkligen hitta passaning till åtminstone Iriz under fyra veckor till. På nåt sätt så ska det gå. Om någon har några idéer på nån som kan tänka sig hjälpa till.....förslag mottages gärna!

Efter jobb imorgon blir det en sväng upp till Brukshundklubben. Brus ska få träna lite faktiskt. Vi har haft en alldeles för lång paus nu...så det börjar bli dags att starta upp igen. Samtidigt så får Iriz träna på att titta på bara. Det behöver hon!

Nu ska ja kränga onyttigheter och kolla på fotboll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar