lördag 3 juli 2010

Höglöp över? (varning för halväckligt inlägg om man är känslig)

Sitter och funderar på när Iriz gick in i höglöpet. Dåt måste ha varit i början av veckan. Man skulle ju kanske ha skrivit ner det nån stans, så att man har koll på hur löpet ser ut nu första gången. Hon börjde i alla fall blöda den 15 juni, vilket var en tisdag. Så det innebär att hon har blött i 2,5 vecka nu. Vilket innebär att det borde vara på väg att ta slut nu. Märkte idag att blödningarna blandats med någon form av flytningar. Det var nämligen rätt så kladdigt i skyddet när jag bytte det i förmiddags. Ska passa på att fråga lite om löp och sånt när jag ska vaccinera henne på tisdag. Det är lite saker som man undrar över när man inte har haft tik innan. Har lite kompisar att fråga, men det ser ju annorlunda ut för de flesta tikar. Alla beter sig olika känns det som!

Idag är det riktigt varmt ute. Skulle tippa på en 27-28 grader. Har suttit på ballisen nån timme och bara softat. Det funkar idag för det blåser lite idag. Annars brukar det bli på tok för varm där ute. Men så fort det fläktar lite så är det underbart skönt. Ska snart ut där igen.

Har prwcis varit ute en snabbis med hundarna. Det är en pina att promenera Brus när det är så här varmt. Varför det? Jo, för så fort han kommer till en bit gräs så lägger han sej. Sen ska inte han gå mer! Så det blir bara korta prommisar när det är varmt.
Vi ska upp och träna med Jennica vid 20.00 idag. Då är det förhoppningsvis lagom varmt. Båda vovvarna ska få träna lite. Vad jag ska göra med Iriz återstår att se.
Men nåt ska det bli, för hon gör minsann framsteg. I förrgår satte hon sig på kommando för första gången. Det enda man behöver göra nu är att hålla godisen så att hon känner lukten av den och säga "sitt". 8 fall av 10 sätter hon sej i alla fall. Så det känns otroligt skönt. Nästa steg blir "ligg", ja, å så att fortsätta träna på att hon heter Iriz då förstås.

Nä, ballisen i nån timme till, sen blir det fussball på teve! Måste helt enkelt ses!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar