onsdag 4 maj 2011

Onsdag och jag ska träffa nån...

Ja, jag ska träffa en potentiell dagmatte om lite drygt en timme. En tjej som bor i området brevid mig, så det är ju rätt så najs faktiskt. Hon har en amstafftik själv, så vi får väl se om den går ihop med mina vovvar. Iriz lär det inte vara några problem med, men Brus vet man aldrig. Men det är ju en tik så det borde gå lite lättare än vad det gjorde hos förra daghusse. Ska bli spännande. Hade varit skönt att hitta någon som bor i närheten. Dels för att jag slipper cykla runt hela världen med hundarna före och efter jobb. Å dels för att man kan ha hundarna hemma halva dagen och hos dagmatte andra halvan. Ensamträningen kommer alltså att bli så mycket lättare. Så vi får väl se hur det blir ikväll! Av mailen hon skickat så känns det som om hon har en vettig syn på hund. Hoppas att det stämmer!





Vad händer på Brus-fronten då? Jo, vi var till veterinären akut i onsdags eftersom det kladdat i hans öga. Skitvervöa blev jag och ringde upp och frågade lite. Dom tyckte så klart att vi skulle åka upp och kolla det. Så det gjorde vi, pappa och jag. Snälla chefen lät mej gå ifrån ett tag på jobb! Skitnervös var jag och trodde att allt maginnehåll skulle komma upp. Var helt inställd på att åka hem utan hund. Som tur var så var det samma veterinärer som kollat honom innan som tog emot. Onsdag var det med så ögonspecialisten Ida Möller var ju på plats. Hon gjorde en undersökning av honom. Å gissa vad....hon kunde inte se att det var något på gång med hans lins i alla fall. Trycket var lågt och det hade inte skett någon förändring. Det hon trodde då var att han fått någon form av infektion eller allergireaktion. Hon tyckte nämligen att han var väldigt röd i huden och undrade om han var allergisk. Men det är han ju inte. Jag tror att han var stressad och därför varm och röd i huden. Han brukar bli lite rödare i huden när han blir superstressad. Men det sköna var att det var ingen fara. Fick en ögonsalva som han fått nu under en veckas tid. Kladdar lite mindre faktiskt, så det är ju skönt. 1700kr kostade det....tur man fick en hyffsad lön.





Nu när allt då gick på rätt håll så åkte jag upp och beställde ett nytt halsband till honom hos Anjinsans. Jennica hade ett supersnyggt till Nitro, så jag ville ju klart med ha ett. Hoppas att det är klart imorgon eller på fredag så att jag kan få hämta det. Det billiga skithalsbandet jag köpte sist håller redan på att gå sönder. Så nu får han ett riktigt snyggt halsband, ett fast, som vi kan använda med. Han har ju redan ett fint med sitt namn på, men det är halvstryp och jag vill ha ett fast med. Så småningom så ska Iriz få ett hon med, men hon har ju 3 halsband idag så det är inte riktigt aktuellt just idag. Men hon ska nog så småningom få ett vitt med rosa foder och rosa text. Supersnyggt måste jag säga!





Men nu ska jag knata iväg och sätta ett par strumpor på fötterna. Tårna börjar bli kalla nu!!





Tjingeling vänner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar